A “Femme Fatale” megnyerte a Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 első szakaszát!

Tags: , , , , , , ,

Categories: Iskolahajók,Sail Training International,Tall Ships Races

2013. szeptember 28.

Toulon díjátadásFotó: Sail Trainig International

A S/Y “Femme Fatale” megnyerte a Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 első versenyszakaszát!

A S/Y “Femme Fatale” hatfős legénységgel indult a modern vitorlázatú, de spinnakert nem használó hajók osztályában (Class C). A verseny szeptember 24-én délután a Sail Parade után kezdődött Barcelonában és a franciaországi Toulonig tartott. A 190 mérföldes első versenyszakaszt a S.A.L.T. Hungary hajója, a S/Y “Femme Fatale” nyerte a kategóriájában.

A Tall Ships Race & Regatta történetében első alaklommal indult magyar hajó, s győzelemmel kezdte! A legénységben három daganatos betegségből gyógyult fiatal vett részt az első szakaszon az ománi ösztöndíj jóvoltából. A fiatalok utazását pedig egy magyar cég és magánszemélyek támogatták.

A  S/Y “Femme Fatale”  szeptember 26-án, alig másfél napos vitorlázást követően, helyi idő szerint 10:25-kor hajózott át a Cap Sicié előtt kijelölt célvonalon, több mint 30 perccel megelőzve a spanyol riválst, a “Galaxie“-t. A befutást követően a hajó kapitánya, Horváth Csaba, és Perecz Viktor trainee telefonon interjút adott a Kossuth Rádiónak, valamint a Sail Training Internationalnak, mely az STI honlapján olvasható SALT of the Sea címmel. Szeptember 28-án délután, a legénységek felvonulása után a touloni Place d’Armes téren felállított színpadon ugyancsak őt vehették át az első helyezettnek járó díjat (képünkön).

A touloni események szeptember 30-ig tartanak. A hajók Toulon és a Hyeres-szigetek előtt a Sail Parade keretében felvonulnak, majd a késő délutáni órákban elrajtolnak az olaszországi La Speziáig tartó második szakaszra.

Author: S.A.L.T.