Ebből Te sem maradhatsz ki!

Magyar fiatalok az Alexander Humboldt II legénységében, Tall Ships Race 2012
Magyar fiatalok az első csapatban, akik a S.A.L.T. Hungary szervezésében vettek részt a Tall Ships Race-en 2012 nyarán. Térdelő sor – bal szélen: Horváth Gergely (17), jobb szélen: Bujdosó Levente (17), a jobbján: Szöllősi Évi (21). Álló sor – jobb szélen: Király Márton (20). (Az ötödik trainee, Balogh Bálint (23) a belga Antwerp Flyer vitorláson a verseny első szakaszán vett részt.)
A sail training programokat elsősorban fiataloknak fejlesztették ki, de természetesen bárki részt vehet rajta, aki kedvet érez a nagy vitorlásokon történő vitorlázáshoz.

Életünk bármely szakaszában meghatározó élményt nyújt a vitorlázás, különösen ezeken az impozáns nagy hajókon, de az életszakasz-váltásokban különös jelentősége van az előző szakasz lezárásában és az “új élet” elkezdésében. Ilyen változást jelenthetnek az iskolaváltások vagy az iskolás korból a munka világába történő átlépés.

Éppen ezért a tall ship programok különösen alkalmasak a fiatalok életre nevelésére, de minden más korosztály is megtalálhatja benne az életre szóló kalandot, a multikulturális környezetet, így az élő nyelv gyakorlásának és különböző kultúrából érkezett emberekkel való kommunikáció lehetőségét. A vitorlás tréning életre szóló élmény, amely segít az élet támasztotta kihívásoknak megfelelni. Örök élmény, akkor is, ha valaki csak egyszer próbálja ki. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy aki egyszer beleszagolt a tengeri levegőbe a fehér vitorlák alatt, azt örökre rabul ejti a tenger, és eljön újra és újra! Fontos azonban megjegyezni, hogy a sail training nem kalandtúra, hanem kalandos, de fegyelmezett munka.

 

 Gyere, tarts velünk!