EU Exchange 2018

Nemzetközi diákcsere program


2018-ban Magyarország (és annak képviseletében a S.A.L.T Hungary) ismét részt vesz az EU által támogatott EU Exchange programban. A 26 év alatti résztvevők 500 Eurós ösztöndíjat is igénybe vehetnek a programban való részvételre.

A S.A.L.T. (Sail and Life Training Association Hungary) idén részt vesz a Európai Unió által támogatott

EU Exchange /Erasmus+

programban négy másik európai országgal (Olaszország, Hollandia, Norvégia, Belgium) együtt.

A 26 év alatti fiatalok a hajó legénységének részét képezve megismerkedhetnek a nagyhajós vitorlázás szépségeivel és nehézségeivel, a tengerrel, egymás és a vendégfogadó kikötők kultúrájával, és egy közös, életre szóló sorsfordító kalandban vehetnek részt.

Az öt országból érkező 7-7 fiatal a holland háromárbocos brigg, a MORGENSTER fedélzetén (nézd meg Cserveni Tamás videóját a hajóról a 2017-es programban) részt vesz a The Tall Ships Races 2018 második versenyszakaszán:  Stavanger (Norvégia) - Harlingen (Hollandia), miután a hajóval Amszterdamból (Hollandia) - Stavangerbe (Norvégia) hajózott.

tall-ships-races-2018-chart

Magyar fiatalok számára is igényelhető a programban való részvételre nemzetközi ösztöndíj, melynek nagysága fejenként

500 €

lehet. Az Ománi Szultánság ösztöndíja nálunk igényelhető az alábbi PÁLYÁZOK A MAGYAR CSAPATBA! gomb megnyomásával, illetve a jelentkezési lap itt letölthető. Az első 7 jelentkezőnek garantáljuk az ösztöndíjat, de a további pályázók is jó eséllyel indulhatnak más hajókon. Konkrét határidő nincs, de a 100 db ösztöndíjra 20-30 országból érkeznek a pályázók, tehát a lehetőség a keret kimerüléséig tart.

A részvételhez nem szükséges hajós előképzettség!

Behajózás: 2018. július 20., Amszterdam (NL)

Kihajózás: 2018. augusztus 5., Harlingen (NL) (összesen 15 nap)

Részvételi díj: 995 €/fő + 50 € adm.díj – mely az Ománi Ösztöndíj elnyerése esetén 545 € összegre mérséklődik.

A díj tartalmazza: hajón szállás és teljes ellátás, részvétel a sail trainingen verseny körülmények között és a kikötői programokban, regisztrációs és egyéb adminisztrációs díjak.

A díj nem tartalmazza: utazási költségek és utazás közbeni esetleges szállásköltségek, biztosítás, költőpénz). Az utazás megszervezésében szívesen segítünk (pl. repülőjegy beszerzése, biztosítás, útvonaltervezés). Továbbá pályáztunk az Unióhoz 170 € utazási támogatásra, amelynek eredménye márciusra várható, ez tovább mérsékelheti a költségeket.

PÁLYÁZOK A MAGYAR CSAPATBA!


Töltsd le a leírást a Morgenster programjáról

 

(angol nyelven, PDF, 0,8 MB)


 

STS Morgenster

Morgenstert 1919-ben építették hering-halászhajónak “Vrouw Maria” SCH 324 néven a den Dulk halászati vállalat számára. A Boot in Alphen hajógyárban épült.

1927-ben 200 LE-s motorral szerelték fel és 7 méterrel megnövelték. Ekkor kapta új nevét. Pályafutását motoros halászhajóként folytatta 1970-ig. Tanúsítási követelmények miatt a tulajdonos abbahagyta vele a halászatot, majd eladta Jaq Vrolijknak, aki sport-halászhajónak állította be egynapos utakra. Miután elvesztette a hajózási engedélyét, amellyel ezt az üzletet folytatta, eladták egy rotterdami énekesnek, aki kalózhajót akart csinálni belőle. Marian és Harry Muter 1983-ban vásárolták meg a hajót szörnyen leromlott állapotban. Egy kis faluba vontatták és alapos nagyjavítás után visszatérhetett a tengerre. 2008 óta hajózik ismét vitorlás hajóként. A Morgenster bebizonyította, hogy csodálatos hajó, mindenféle időjárási körülmények között gyors és könnyen irányítható.


Cserveni Tamás videója a 2017-és Tall Ships Races-ről. Ugyanerre a hajóra (Morgenster) mész Te is, ha jelentkezel! (from Vimeo)

Vissza a leíráshoz