EU Exchange 2019

Nemzetközi diákcsere program


2019-ben Magyarország (és annak képviseletében a S.A.L.T Hungary) ismét részt vesz az EU által támogatott EU Exchange programban. A 26 év alatti résztvevők 500 Eurós ösztöndíjat is igénybe vehetnek a programban való részvételre.

A S.A.L.T. (Sail and Life Training Association Hungary) idén részt vesz a Európai Unió által támogatott

EU Exchange /Erasmus+

programban négy másik európai országgal (Olaszország, Hollandia, Franciaország, Norvégia, Finnország) együtt.

A 26 év alatti fiatalok a hajó legénységének részét képezve megismerkedhetnek a nagyhajós vitorlázás szépségeivel és nehézségeivel, a tengerrel, egymás és a vendégfogadó kikötők kultúrájával, és egy közös, életre szóló sorsfordító kalandban vehetnek részt.

A hat országból érkező 6-6 fiatal a holland brigg, a MORGENSTER fedélzetén (nézd meg Cserveni Tamás videóját a hajóról a 2017-es programban) részt vesz a The Tall Ships Races 2019 túraszakaszán (Cruise-in-Company):  Fredrikstad (Norvégia) - Bergen (Norvégia).

TSR2019

Magyar fiatalok számára is igényelhető a programban való részvételre nemzetközi ösztöndíj, melynek nagysága fejenként maximum

500 €

lehet. Az Ománi Szultánság ösztöndíja nálunk igényelhető az alábbi PÁLYÁZOK A MAGYAR CSAPATBA! gomb megnyomásával, illetve a jelentkezési lap itt letölthető. Az első 6 jelentkezőnek garantáljuk az ösztöndíjat, de a további pályázók is jó eséllyel indulhatnak más hajókon és/vagy más versenyszakasokon. Konkrét határidő nincs, de a 100 db ösztöndíjra 20-30 országból érkeznek a pályázók, tehát a lehetőség a keret kimerüléséig tart.

A részvételhez nem szükséges hajós előképzettség!

Behajózás: 2019. július 11., Fredriksatd (NO)

Kihajózás: 2019. július 23., Bergen (NO) (összesen 13 nap)

Részvételi díj: 875 €/fő + 50 € adm.díj – mely az Ománi Ösztöndíj elnyerése esetén 425 € összegre mérséklődhet.

A díj tartalmazza: hajón szállás és teljes ellátás, részvétel a sail trainingen verseny körülmények között és a kikötői programokban, regisztrációs és egyéb adminisztrációs díjak.

A díj nem tartalmazza: utazási költségek és utazás közbeni esetleges szállásköltségek, biztosítás, költőpénz). Az utazás megszervezésében szívesen segítünk (pl. repülőjegy beszerzése, biztosítás, útvonaltervezés). Továbbá pályáztunk az Unióhoz  utazási támogatásra (öszege 180-275 € lehet), amelynek eredménye tavasz folyamán várható, így ez tovább mérsékelheti a költségeket.


Ha nem férsz már be ebbe a csapatba, akkor se keseredj el: bármely versenyszakaszra elmehetsz a versenyző flotta számos másik hajóján, s ehhez is pályázhatsz az 500 € ösztöndíjra. Ha kérdésed van, írj nekünk.


 

STS Morgenster

Morgenstert 1919-ben építették hering-halászhajónak “Vrouw Maria” SCH 324 néven a den Dulk halászati vállalat számára. A Boot in Alphen hajógyárban épült.

1927-ben 200 LE-s motorral szerelték fel és 7 méterrel megnövelték. Ekkor kapta új nevét. Pályafutását motoros halászhajóként folytatta 1970-ig. Tanúsítási követelmények miatt a tulajdonos abbahagyta vele a halászatot, majd eladta Jaq Vrolijknak, aki sport-halászhajónak állította be egynapos utakra. Miután elvesztette a hajózási engedélyét, amellyel ezt az üzletet folytatta, eladták egy rotterdami énekesnek, aki kalózhajót akart csinálni belőle. Marian és Harry Muter 1983-ban vásárolták meg a hajót szörnyen leromlott állapotban. Egy kis faluba vontatták és alapos nagyjavítás után visszatérhetett a tengerre. 2008 óta hajózik ismét vitorlás hajóként. A Morgenster bebizonyította, hogy csodálatos hajó, mindenféle időjárási körülmények között gyors és könnyen irányítható.


Cserveni Tamás videója a 2017-és Tall Ships Races-ről. Ugyanerre a hajóra (Morgenster) mész Te is, ha jelentkezel! (from Vimeo)

Vissza a leíráshoz