I

INTERNATIONAL EXCHANGE

ERASMUS+ 2020

Nemzetközi diákcsere program


2020-ben Magyarország (és annak képviseletében a S.A.L.T Hungary) ismét részt vesz az EU által támogatott International Exchange és Erasmus+ programban négy másik európai országgal (Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország) együtt.

A 26 év alatti fiatalok a hajó legénységének részét képezve megismerkedhetnek a nagyhajós vitorlázás szépségeivel és nehézségeivel, a tengerrel, egymás és a vendégfogadó kikötők kultúrájával, és egy közös, életre szóló sorsfordító kalandban vehetnek részt.

Az öt országból érkező 5-6 fiatalból álló nemzeti csapatok a holland háromárbócos szkúner, az EENDRACHT fedélzetén részt vesznek a The Tall Ships Races 2020 2. versenyszakaszán  a spanyolországi Cadizból - A Corunába. Az út 2020. július 11-től 26-ig tart.

Tall-Ships-Races-2020

JELENTKEZZ A MAGYAR CSAPATBA!

 

1

Először is, nézd meg ezt a videót: erre a hajóra mehetsz! (Egyébként pedig így keress a YouTube-on: eendracht tall ship.)

Az Eendracht a Tall Ships Races és más események rendszeres résztvevője.

További részletek a hajóról: EENDRACHT

 

2

Másodszor: ha 15–25 év közötti fiatal vagy, kaphatsz ösztöndíjat: a magyar fiatalok számára is igényelhető a programban való részvételre nemzetközi ösztöndíj, melynek nagysága fejenként maximum

500 €

lehet. Az Ománi Szultánság ösztöndíja nálunk igényelhető az alábbi PÁLYÁZOK A MAGYAR CSAPATBA! gomb megnyomásával. Az első 5 jelentkezőnek garantáljuk az ösztöndíjat.

A határidő : április 29.

Azonban igyekezz, mert a jelentkezési sorrend számít, és nem csak magyar fiatalok kaphatnak ösztöndíjat: a 100 db ösztöndíjra 20-30 országból érkeznek a pályázók, tehát a lehetőség a keret kimerüléséig tart.

 

3

A részvételhez nem szükséges hajós előképzettség!

 

4

Behajózás: 2020. július 11., Cadiz (Spanyolország)

Kihajózás: 2020. július 26., A Coruna (Spanyolország) (összesen 14 teljes nap)

Részvételi díj: 1045 €/fő + 50 € adm.díj – mely az Ománi Ösztöndíj elnyerése esetén akár 545 € összegre mérséklődhet. A normál ár 1325 €/fő…

A díj tartalmazza: hajón szállás és teljes ellátás, részvétel a sail trainingen verseny körülmények között és a kikötői programokban, regisztrációs és egyéb adminisztrációs díjak.

A díj nem tartalmazza: utazási költségek és utazás közbeni esetleges szállásköltségek, biztosítás, költőpénz). Az utazás megszervezésében szívesen segítünk (pl. repülőjegy beszerzése, biztosítás, útvonaltervezés). Továbbá pályáztunk az Unióhoz  utazási támogatásra (öszege 360 € lehet), amelynek eredménye tavasz folyamán várható, így ez tovább mérsékelheti a költségeket.

 

5

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot a további lépéseket illetően!