La Spezia: a “Femme Fatale” a második helyen végzett a Mediterranean Tall Ships Regattán

Tags: , , , ,

Categories: Iskolahajók,Mediterranean Tall Ships Regatta,Sail Training International,Tall Ships Races

2013. október 7.

A "Femme Fatale" La Speziában - Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

Fotó: S.A.L.T. Hungary

A “Femme Fatale” ezüstérmes a Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regattán

A S/Y “Femme Fatale” a negyedik helyen végzett a Mediterranean Tall Ships Regatta második szakaszán, ezzel összesítésben a második helyet szerezte meg. Az “overall” korrigált idő szerinti első helyen végzett hajó a spanyol “Galaxie” lett. Gratulálunk Joan Dicenta kapitánynak és legénységének!

A touloni rajt idejére, szeptember 30-án élénk nyugati szél támadt. A 25-30 csomós szélben és erős hullámzásban rajtoltak a hajók, majd egész éjszaka ilyen körülmények között hajóztak. A következő nap azonban nem csak lecsendesült a szél, hanem el is állt, így a “Femme Fatale” 16 órát volt kénytelen csüngő vitorlákkal arra várni, hogy újra feltámadjon a szél. Miközben a flotta egy része Korzikáig hajózott, a magyar hajó északnak indult abban a reményben, hogy az előrejelzés szerinti megélénkülő, majd várhatóan megerősödő keleti szélben kedvező körülmények között hajózhat tovább.  A taktika azonban sajnos nem vált be, ahogy az előrejelzés sem, ugyanis északkeleti  szél jött és az is folyamatosan gyengült. A “Femme Fatale”  két nap és két éjszaka hajózás után október 3-án kora hajnalban, röviddel a harmadik helyen vágzett francia “Aldebaran” után kötött ki La Speziában a Molo Italián kijelölt kikötőhelyén.

Az első helyet a francia  ”Cybele“, a második helyet a  ”Galaxie” (spanyol) szerezte meg, a 3. az ”Aldebaran” (francia) lett.

Két kellemes napsütéses nap után a legénységek felvonulására eleredt az eső, és a díjátadón is zuhogott, de ez cseppet sem zavarta a versenyző hajók legénységét, hiszen a tengeren is bármilyen időjárási körülmények között helyt kell állniuk. A hangulat azonban mit sem csökkent!

Author: S.A.L.T.