Ománi ösztöndíj

Az Ománi Szultánság és a Sail Training International (STI) közösen hozta létre az Ománi Ösztöndíjat (Sultanate of Oman Bursary Scheme), melyet fiatalok Tall Ships Race-en való részvételének támogatására szánnak.

Az Ománi Ösztöndíj bármely 26 év alatti fiatal számára elérhető, tekintet nélkül szociális helyzetére, szellemi vagy fizikai képességeire, hajózási gyakorlatára. Az Ösztöndíj 2011-ben indult a Tall Ships Race 2011 versenyen, s hét országból 25 fiatal részvételét tette lehetővé, akik közül többen első alkalommal hajóztak a tengeren.

2012-től az Ománi Ösztöndíj már évente legalább 100 fiatal számára teremti meg a lehetőséget a versenyeken való részvételre. Az ománi szultán személyes hozzájárulásával évi 50 000 € összegből fejenként max. 500 € támogatás igényelhető. Ebből az összegből 2014-ben az első 4 jelentkezőnek garantáljuk az ösztöndíjat, de a további pályázók is jó eséllyel indulnak. Konkrét határidő nincs, de a 100 db ösztöndíjra 20-30 országból érkeznek a pályázók, tehát a lehetőség a keret kimerüléséig tart.