”Sail Training a rák ellen” – Daganatos fiatalok rehabilitációjának támogatása

Általában véve a fiatalság nevelésén túl fontosnak tartjuk, hogy a sail training előnyeit olyan emberek – főleg gyerekek és fiatalok – is megismerhessék és élvezhessék, akik súlyos betegségen, elsősorban daganatos betegségeken estek át. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük az ő felépülésüket, rehabilitációjukat, hogy minél gyorsabban és könnyebben visszataláljanak az élet normális kerékvágásába. A gyakorlatban és tudományosan is bizonyított, hogy a sail training programok, a hajózás, a tenger serkentőleg hat mindazokra, akik már túl vannak az onkológiai kezeléseken, de a gyógyulási folyamatnak még nincsenek a végén.

A sail training nem csak a szervezetet és az immunrendszert erősíti, de a lelket is: optimista gondolkodásra, a jövőbe vetett hit megerősítésére sarkall, összességében véve elősegíti, hogy a volt betegek önbizalma helyre álljon, erős és egészséges lélekkel folytathassák az életüket! (Fotó: STI)

A rehabilitációs programunk első résztvevői a Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regattán.


A Mediterranean Tall Ships Regattán induló iskolahajónkon HÁROM, daganatos betegségből gyógyult 18–25 év közötti fiatalnak biztosítottunk nemzetközi ösztöndíjat és hazai támogatást a regatta egy szakaszára annak érdekében, hogy elősegítsük rehabilitációjukat.

Tisztelettel ajánlom minden ismerősömnek ezt a lehetőséget! Külön felhívom a figyelmet, hogy a tengeri vitorlázás gyermekkorban, fiatalon daganatos betegségen átesett meggyógyultak számára igen nagy segítséget jelenthet a rehabilitációban.

Dr. Horváth Zsolt
a Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum (OEC), Általános Orvostudományi Kar Onkológiai Tanszék igazgatója

Thanks to the Sultanate of Oman for making this possible. I’d never been sailing before but had the most amazing time and made life-long friends. It was so exciting and I learned so much. My advice to anyone interested in sailing is don’t be afraid and go for it as sailing on a Tall Ship is so much fun! Just make sure you don’t pack too much and take good shoes!

Charlotte Emilie Olaussen (18)
norvég ösztöndíjas (2011)