Méder Áron a MiniTransat versenyen

Első számunkban egy életformáról, másodikban egy versenysorozatról, a mostaniban pedig egy vitorlázóról és versenyzőről írunk. Méder Áron, kedves barátunk és Horváth Csaba oktatónk egyik legsikeresebb tanítványa.

Áront valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, mióta 2006. szeptember 24-én reggel 9 órakor elindult egy szlovlén kikötőből, és 2009. szeptember 19-én 14 órakor megérkezett ugyanoda. A két dátum között időben pedig körbehajózta a Földet 30 000(!) tengeri mérföldet megtéve.

Legújabb vállalkozása viszont még sokak számára újdonság lehet. Tavaly óta a Mini 650-es óceáni versenyvitorlásával versenyez rendszeresen az Atlanti-óceánon. Idén már három versenyen is túl van: La Trinité – Plymouth, UK Fasnet 6.50 és Marie Agnes Peron Trophy. Az idei legjobb eredménye egy második hely volt a UK Fasnet 6.50 vitorlásversenyen. Ez a verseny több mint 5 napos non-stop vitorlázás volt a klasszikus Fasnet verseny útvonalán, vagyis 560 tengeri mérföld a Kelta- és az Ír-tengeren. A Mini 650-es óceáni versenyvitorlásnak 2 évente megrendezésre kerülő MiniTransat elnevezésű szóló (vagyis egyszemélyes) Atlanti-óceán átkelő vitorlásverseny a legnagyobb és legfontosabb versenye. Eddig Mini 650-es vitorlásversenyeken magyar vitorlázó még soha nem indult, Méder Áron lesz az első magyar.

A MiniTransat útvonala: Douarnenez, FR – Kanári szigetek – Guadeloupe, Karib-tenger

Indulás: 2013. október13.

Akit érdekel az Atlanti-óceáni vitorlázás a Mini 650-es óceáni versenyvitorláson, szeptemberben csatlakozhat Áronhoz. További információt a mederaron@gmail.com e-mail címen lehet kérni.

MiniTransat 2013 - www.meder.hu

Méder Áron

 

Méder Áron

Méder Áron


Sail Training a rák ellen – nemzetközi ösztöndíjjal

Újabb magyar siker! A “Sail Training a rák ellen” programunkban részt vevő daganatból gyógyuló első két magyar fiatal ománi ösztöndíjat nyert, így részt vehetnek az iskolahajók őszi versenyén induló hajónkon. Velük együtt 11 főre bővült az omán ösztöndíjas magyar csapat (a Tall Ships Race-en és a Mediterranean Tall Ships Regattán résztvevők). A világ minden tájáról megpályázható 100 ösztöndíjból 11-et hoztunk el a magyar fiatalok számára, amivel toronymagasan vezetünk a többi ország előtt. Daganatból gyógyuló fiataljaink utazását és biztosítását cégek és magánszemélyek is támogatják. Köszönet érte nekik.

 


Hírnök ajánló


Author: S.A.L.T.