Az utazás nem jelenthet nehézséget!

sail trainingeken való részvétel természetszerűleg együtt jár azzal, hogy a hajó induló kikötőjébe el kell utazni, illetve az érkezési kikötőből haza kell utazni. Egyes esetekben a hajók visszatérnek az induló kikötőjükbe, de inkább az a jellemző, hogy az induló (azaz a behajózó) kikötő nem ugyanaz, mint az érkezési (kihajózó) kikötő. Ez azért van, mert a hajók előre meghatározott menetrend szerinti útvonalon hajóznak, és nem (csak) az anyakikötőjük környékén. A résztvevő trainee-knek tehát a megadott behajózó kikötőbe kell időben megérkezniük, s az út végeztével, egy másik kikötőben kihajózás után hazaindulniuk. A behajózást rendszerint délutáni időpontra teszik, a kihajózás pedig általában délelőtt történik, így mindenkinek van ideje megérkezni a dokkba, illetve onnan eljutni a repülőtérre vagy a vasútállomásra. A hajó nem vár senkire, az előre meghirdetett menetrend szerinti időpontban kihajózik a kikötőből.

Minden trainee-nek magának kell megszerveznie az utazását, hogy időben érkezzen a hajóra, és kihajózás után haza tudjon utazni.

Mivel a hajók zöme észak- és nyugat-európai, esetleg földközi-tengeri kikötőkből indul és érkezik, a kikötők elérése nem jelent különösebben nehéz feladatot. A kikötők egy része nagyváros, mint Amszterdam vagy Lisszabon, de vannak olyanok is, amelyeket nem lehet közvetlen repülőjárattal megközelíteni. Ezért a repülős utazás után vonattal vagy busszal kell továbbutazni (pl. Párizsból St. Malóba). Előfordulhat, hogy átszállás közben meg kell szállni (ha nem akarsz a repülőtéren vagy a pályaudvaron éjszakázni), ilyenkor célszerű egy olcsó ifjúsági szállást igénybe venni. Az is lehet, hogy a menetrend olyan, hogy nem érnél időben a hajóra, ezért egy nappal korábban kell utaznod, és a behajózó kikötőben megszállni. Hasonlóképpen, kihajózás után is felmerülhetnek ilyen problémák. Ami tulajdonképpen nem is probléma, hiszen addig kicsit körülnézhetsz a városban…

Az utazás megszervezése során célszerű összehasonlítani a repülő- és a vonat- vagy buszjáratok árait, menetidejét és menetrendjét, hogy a lehető leggyorsabban és legkisebb költséggel utazhass.

Célszerű a kiválasztott hajóút ügyeit (helyfoglalás) párhuzamosan intézni az utazás megszervezésével, hogy az indulási és érkezési időpontok illeszkedjenek egymáshoz. Inkább aludj egyet egy hostelben, mintsem elkéss, és a hajó nélküled menjen el!

A kikötőbe odautazás, illetve az onnan hazautazás megszervezése tehát a tréningre jelentkezők feladata. A S.A.L.T. Hungary ugyanis nem utazási iroda, így nem vállalunk semmilyen feladatot az utazás megszervezésével kapcsolatban. De tanácsot szívesen adunk, és bátran ajánljuk partner utazási irodánkat, a világ első számú diákok és fiatalok utazására szakosodott utazási vállalatát, az STA Travel szolgáltatásait az utazásod megszervezésére.

Segítünk az utazás megszervezésében!

Milyen csomaggal utazz? Mit vigyél magaddal?

Az utad megszervezésével egyidejűleg arra is fordíts figyelmet, hogy milyen és mennyi csomaggal utazol. Ez több okból is fontos. Az egyik az, hogy a repülőre rendszerint csak egy db. max. 23 kg tömegű poggyászt adhatsz fel, s egy meghatározott (nem túl nagy) méretű kézipoggyászt vihetsz magaddal a repülő fedélzetére. Erről az utazási irodában részletesen tájékoztatnak Téged.

A másik fontos szempont, hogy hajóra nem érdemes bőröndöt vinni! A merev falú bőröndöt ugyanis nem tudod elhelyezni a hajón (főleg nem kisebb hajón), így azzal gondod lenne a hajóúton. Csomagolj összehajtható sporttáskába vagy ha be tudsz szerezni egyet, tengerész zsákba! A hajón a többiek az első percben látni fogják, hogy nem vagy zöldfülű kezdő!

A részletes csomaglistát itt találod. Nyomtasd ki, a felkészülés és csomagolás során pipáld ki az egyes tételeket, hogy minden meglegyen, semmi se maradjon otthon – csak az, amire amúgy sem lesz szükséged!

Kitlist: mit hozzunk magunkkal a hajóra?

Kattints a képre a PDF letöltéshez.

STA Travel

STA Travel logó

A S.A.L.T. és a résztvevők utazásait a partner utazási irodánk, az STA Travel intézi. Az STA Travel a világ első számú diákok és fiatalok utazására szakosodott utazási vállalata.

Az STA Travel szolgáltatásai:

  • teljes körű utazásszervezés,
  • diák- és ifjúsági repülőjegyek egyedülállóan kedvező feltételekkel, tipikusan 5-40 % kedvezménnyel.

Az irodában kényelmesen köthető utasbiztosítás, illetve foglalható szállás is, a legolcsóbb hosteltől a legjobb szállodáig.

Cím: Budapest, IX. kerület, Erkel u. 13.

Az iroda a Ráday u. sarkán van, a Kálvin tértől csupán 2 percet kell sétálni.


Nagyobb térképre váltás

Megközelítés:

  1. Tömegközlekedéssel. 2-es (kék) metró, 47-es, 49-es villamos, 9-es busz, 83-as troli (Kálvin tér), 15-ös busz (Ráday-Erkel vagy Lónyai-Erkel sarok), 2-es villamos (Szabadság híd).
  2. Biciklivel bárhonnan, motorral és autóval az Üllői út felől hajthatsz be.

Nyitva tartás:

Hétfő – Péntek : 09.00 – 18.00
Szombat : 10.00 – 14.30

További információk:

STA Travel

E-mail: office@statravel.hu

Tel: (1) 299-0404